50/50 eller mer 95/5

Igår var jag på 5050 klubbens firande av Internationella mansdagen. Vi var 150 kvinnor och ett 20 tal män som skulle få lyssna på vår jämställdhetsminister. Men vår värld är orolig och hennes rådgivare Berit höll föreläsningen istället. Hon pratade kommande kvotering, glastak, att jämställdheten kommit långt inom statliga bolag men också att 95 % av våra styrelseordföranden är män och det faktiskt inte ens finns hopp om jämställdhet på den platsen.

Intressantast var dock att få en pratstund med Berit innan hennes föreläsning. Hon råkade hamna på stolen bredvid mig och hon ville höra mina åsikter. Blev en aning stolt när hon sedan klev upp på scen och berättade om ett mycket intressant samtal hon precis haft. Hon kom fram efter föreläsningen och tackade mig för inspiration och gav mig sitt visitkort – om du vill maila. 

   
Vidare föreläste Women Executive Search grundare Anna Stenberg. Mycket intressant om hur föredrag som jag önskar att alla Sveriges ledningsgrupper som inte präglas av mångfald skulle lyssna på.

   
   
Några fakta på vad det ger ett företag att arbeta för mångfald.

Enligt McKinseys undersökning så ökar medarbetarnas motivation med 58% och kundtillfredställelse med 57%. Men inte bara de anställda och kunderna blir med nöjda. När McKinsey jämförde de 89 mest jämställda företagen med jämförbara företag inom samma sektor så var rörelseresultatet 11,1 % mot 5,8 och aktiens tillväxt 64% mot 47%. 

Kan någon nu förklara varför så många företag nöjer sig med – det var ingen kvinna som sökte? Om man har ett mål, en tydlig bild och ser möjligheterna då skulle de söka till de fann, eller?!

Gå med i 5050 Klubben om du vill vara med och sprida budskapet om jämställdhetens betydelse!
  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *