Bästa tipsen för att hyra hus utomlands

Just nu är det alldeles för länge sedan jag var utomlands och också som vi hyrda hus med goda vänner.
Det är liksom det bästa man kan göra på sin semester om man frågar mig. Antingen att få uppleva och se nya platser eller att bara få umgås nära med nära vänner.
Så här när semestern närmar sig tänkte jag återge mina bästa hyrtips.

Sidorna är många där privatpersoner kan hyra ut sina hus. Chestertons ser ut att ha många fina hus just nu. De är specialister på Malta, denna vackra ö utanför Italien.

För att inte få upp 3000 hus så måste man först fatta några beslut. Vilket land vill ni åka till som tex Malta gärna vilket område(som fina Valetta) hur många sovrum behöver ni och om ni tänker hyra bil. Bil eller inte bestämmer rätt mycket för vilket sorts hus ni kan/vill hyra. Iallafall om ni är som oss och inte vill släpa litervis vatten på en het bus, åka taxi till stranden eller orkar boka organiserade utflykter. Med dessa beslut tagna har ni nu förmodligen kommit ner till ett antal som går att bläddra igenom och läsa om, men självklart har ni och ert resesällskap fler önskemål/krav. Tänk igenom följande, vad är ett måste och vad skulle ni önska!

· Avstånd till närmsta affär/restaurang – väldigt trevligt att kunna gå till en affär och köpa lite färsk frukt eller äta något enkelt efter en dag på stranden.

· Avstånd till närmsta strand – vill ni kunna gå eller har ni bil och tänk på att 1 km platt väg inte är samma sak som 1 km ner/upp för ett berg. 10 barn i åldern 1-6 är inte hellätt att få hem efter en dag på stranden när huset ligger där uppe på kullen 😉

· Om ni inte har bil, finns det kommunala färdmedel

· AC – för mig ett måste.

· Tvätt/diskmaskin – i ett stort sällskap faktiskt ett måste, är det semester så är det ju 😉

· Slutstädning eller varjedagstädning – en gång upplevt varjedagstädning och insett att det bidrar rejält till semesterkänslan. Nya handdukar, nybäddat och rent golv…gillas!

· Avstånd till närmsta stad – får ni som mig lappsjukan av landet? Ja ta då reda på hur långt det är till någon större stad ni önskar besöka.

· Pool – ja säger jag, ett måste om man har barn eller som mig, älskar att bara i varmt vatten! Men kolla öppettiderna, i somras stängde den 20.00 och det kändes tråkigt då vi älskar kvällsbad!
I somras hyrde vi hus utanför Pisa i Italien och några saker till har jag lärt mig. På-landet-hus kan vara mysigt men för mig får det gärna ligga närmare ett samhälle då jag uppskattar promenader till tex en mysig marknad och på-landet-hus innebär oftast väldigt mycket knott/flugor. Och nästa gång jag hyr hus kommer ägaren till huset inte att bo på tomten, lite för nära, lite för övervakat ;). Jag lärde mig också att hyra hus med familj/vänner verkligen är helt fantastiskt. Barnen leker, vi vuxna umgås med varandra och alla bara trivs..
Hoppas nu att ni hittar ert drömhus för det är faktiskt bland de roligaste semestrarna man kan ha, lycka till!

img_9595

En reaktion på ”Bästa tipsen för att hyra hus utomlands”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *