Cykel i sommar

Jag är ju ingen vintermänniska. Njuter gärna av vackra snödagar genom fönstret men ute tar kylan över. Jag har väldigt svårt för att njuta i kyla. Mina tankar är väldigt ofta i något varmare land eller tom en svensk varm sommardag. Iallafall om sommaren är som förra året.

En sak till som inte är min grej är att cykla men även där finns undantag. Det första är härliga skogsstigar där det kluriga är att ta sig fram eller köra försiktig downhill i Åre det andra är att elcykla. Det är liksom alltid kul. Man kommer långt på lite energi, man känner fartvind och man känner sig fri.

Har testat både vanlig asfaltscykel och MTB-elcykel. Båda cyklarna blev jag kär i och jag har spanat efter en egen men har lite svårt att motivera priset innan jag jobbar på ett ställe dit det är bra cykelvägar eller jag börjar cykla som min motionsform.

Det andra alternativet känns mer aktuellt och det är en riktigt trevlig vanligt MTB. Och då är tanken att det ska bli turer i Hellas på kvällarna. Har spanat in en MTB-kurs och tänker att det kan bli sommarens utmaning att ta mig fram på kluriga stigar.

När jag och 2 kompisar var i La Manga i Spanien för ett par år sedan så hyrde vi varit Mountainbike under en dag och cyklade runt bland bergen och fastän det var oerhört varmt och vi mest cyklade vilse så var det en fantastisk dag. Vi hade så kul tillsamman med alla utmanade cykelstigar och man känner sig så stark när man tar sig fram bland stora stenar och grenar.

När jag fyllde 40 så var hela familjen i Högsbo bruk och firade mig med en lyx-weekend. Fantastiska cykelstigar, urgod mat och så lite spa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *