Kladdkaka med reisenfluff – världens godaste

Kladdkaka är min absolut favorit när det kommer till sötsaker till fikat och detta är min absolut favorit-kladdkaka. Jag vågar nog påstå att jag har bakat över 100 olika varianter av kakan. Testat olika sockermängder mot kakaomängd för att få till den djupa chokladsmaken utan att den blir bitter. Har testat en mängd olika toppingar, så som olika chokladfrostings, kokos, kolasåser och fluff. Men den måste vara en aning söt för att bli bra till kakan men inte för söt för att ta över. Som en hel vetenskap. Men en väldigt rolig sådan. Den kan liksom alltid bli bättre.

Trixet är som ni säkert vet att lära känna sin ugn. När 2-3 cm runt kanten av kakan har stelnat men resten är i löst, är kakan klar. Den stelnar en hel del när kakan har kommit ur ugnen och helt stel ska den ju inte vara förstås. Kladdig är ju grejen.

 Kaksmet
 100 gr god 70 % mörk choklad
 225 gram riktigt smör
 2 dl socker
 1 dl farinsocker
 3 ägg
 2 1/2 dl vetemjöl
 1 dl kakao
 1 dl ljus sirap
 1 krydmått bakpulver(blandas med mjölet)

Smält smöret och låt chokladen långsamt smälta i det varma smöret. Låt svalna lite innan du rör ner övriga ingredienser. Smöra en form och använd malda hasselnötter istället för ströbröd i formen. Grädda i 175 grader i ca 16 -18 minuter. Den ska bara vara kännas fast ett par cm från kanterna.
Reisenfluff
Låt en påse reisenkolor låååångssamt(får ej bubbla) smälta i 2 dl grädde. Lägg i kolorna långsamt och rör försiktigt till de har smällt. Låt kallna helt i kylen(exempelvis över natten, ställ då kakan också i kylen över natten) och vispa sedan som vanlig grädde. Häll över den vispade grädden över kakan och garnera sedan med valfria bär.

Garnera gärna med 1 liter svenska jordgubbar och servera med grädde eller gräddvaniljglass. Eller gör som vi, alltid både ock.
Varsågoda!

20140621-093310-34390838.jpg
Världens godaste kladdkaka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *