Kvinnor för kvinnor

Många av mina vänner och läsare vet att min livsfight är jämställdhet. Förresten har ni någon livsfight? Jag menar något ni brinner extra för och är villig att arbeta för. Miljöhotet,  brist på rent vatten eller för bättre skola kanske? Folk frågar ibland om denna fight inte bara tar energi från mig. Ja och nej. Att vilja fightas för en orättvisa ger energi, att vi inte kommer någonstans tar energi.

Jag försöker hinna gå på olika seminarium, läsa böcker, delta i olika nätverk och försöker genom blogg och Instagram att sprida fakta. Samtidigt letar jag efter möjligheten att göra någon skillnad på riktigt.

Men i detta inlägg vill jag berätta om en vän som gör något konkret för våra medsystrar.

För att kunna komma närmare jämställdhet globalt så måste små tjejer överallt i världen få gå i skola. Och så måste kvinnor få möjligheten att försörja sig själva. Detta grundläggande som är så självklart för oss men så långt borta för många andra. I Sydafrika är arbetslösheten bland kvinnor 54 %.

På ett väldigt vackert bröllop jag var på i somras träffade jag Gabriella. I väntan på att vigseln skulle börja fick jag höra hennes historia. När hon efter många år boendes i Sydafrika lämnade landet ville hon göra något tillsammans med några av de många kvinnor hon mött.

Hon driver idag företaget Gabi on 12th (Gabion12th)  tillsammans med några unga ensamstående mammor i Sydafrika.  Klicka på länken för att läsa dessa unga kvinnors berättelser.

Gabriella designar och marknadsför och kvinnorna i Sydafrika skapar. Tillsammans skapar de vackra armband i de finaste gladaste färgerna. Och till min lycka är de cerisa allra allra finast.

Många har sett dem på mig eller i min blogg tidigare. Och för att jag gillar den så mycket så har den faktiskt fått en kompis så nu har jag två.

Gabion12th

Detta inlägg är INTE  i sammarbete med Gabion12th utan bara mitt sätt att hylla kvinnor som hjälper kvinnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *