Höstbak!

Igår var stortjejen på sin älskade dans och lilltjejen och jag bakade skorpor(Cantuccini) hela kvällen, meningen var inte att det skulle ta hela kvällen men om man som jag är lite förvirrad och med liten tjej som sitter lite mitt i degen så glömde jag äggen och sen försökte jag i all evighet att få ihop en deg ändå. Och det gick typ inte…När första plåten var i ugnen kom jag på mig och drog ut den fort och ner med allt i bunken igen och i med ägg. Sen gick det mycket lättare! Dock en väldigt stor deg eftersom jag i försöket att få ihop en deg haft i mer smör och så lite till och lite till och med äggen blev det en väldigt lös deg så jag fick ta i mer av alla torra ingredienser. Men men, nu har vi skorpor länge ;>

Mycket goda receptet på Cantuccini från kära M

100 gram smör
2 dl socker
1 1/2 dl grovhackad mandel
5-6 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 rågad tsk kanel
Gör långa limpor och in i ugnen i 200 grader i 10  minuter, skär sedan och grädda igen, 5 minuter på varje sida eller till de fått lite färg runtom.

Och så här fint och gott blev det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *