Höstmiddag och höstlöpning

Fördelen med att äta i jobbets matsal är att jag plockar med mig inspiration från andras matlådor. Denna vecka har det blivit två nya rätter, tidigare i veckan blev det riktiga goda Torsk med morot och apelsin och igår blev det Broccolisoppa. Bara att steka på allt i några minuter och sen på med grönsaksbuljong och låt koka i 10 minuter. Mixa och servera.

  • 1 gul lök
  • 1 bakpotatis
  • 250 g broccoli
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
    soppaJag kokade också ett gäng ägg till som jag delade i halvor och som gjorde soppan lite mer mättande och så gott bröd och pålägg. Gott och värmande i höstregnet. Med tänd brasa, kall och trött jag så försökte jag tänka fram ett sms från min löpargranne om att hon ville ställa in kvällens löprunda men såklart kom inget sms och tur var väll det. Vid halv åtta regnade det inte och värmen på 12 grader kändes nästan som en sommarkväll, iallafall i eljusspåret i Hellas där alla träd stoppade vinden. T-shirt och löparjacka var för varmt och jag ångrade att jag inte bara tagit en tunn lång-armad tröja. Men! vad härlig löptur, ca 6 km i för det mesta prat-temp, fina spår och bra belysning i den annars kolsvarta skogen. Tänk vilken skillnad om man hade varit ensam, men det hade jag ju aldrig försatt mig i. Glad jag som nu kan jogga över 5 km med bara pyttekänningar i benen 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *