Hur tänker skolan?

Våra barns dagis har stängt 4 veckor och sedan dröjer det ytterliggare 3 veckor till stortjejens fritids/förskoleklass börjar. Jag undrar hur alla andra föräldrar får ihop detta som samanlagt blir 7 veckor utan barnomsorg. Jag fick med nöd och näppe en extra vecka som jag tänkte ha till inskolning och det stod ju så fint i brevet -att för er som behöver tidigare inskolning så går det naturligvis att ordna.

När jag väl ringer skolan så rekommenderar de inte alls tidigare inskolning då de kommer vara i andra lokaler, med annan personal och det kommer inte finnas någon inskolning innan gruppinskolningen 3 veckor senare. Aaargh!!!

Okey hur får alla ni andra ihop det?

Annars en bra sommarlovsdag, ett fullt minisats som ordnade plats med extrapersonal, tack för det! Dock var det även extrapersonal på passet, men jag ska inte skylla på att det var hennes första pass utan på att själva passet i sig var uruselt. Snacka om tråkigt, lågt temp, tråkiga övningar och ingen puls. Nej tacka vet jag egenträning i gymmet.

20130702-150242.jpg

Sen fortsätter vi med att hoppa över matlagning och drog och åt lunch ute. Mycket nöjda små som fick pannkakor med mjukglass. Sen blev det shopping till morgondagens långa bilresa. Bullar, kakor, drickor ja ni vet alla mutor som finns 😉 Nu är det slut-packning som gäller för imorgon drar vi ju!

20130702-150256.jpg

Fråga mig inte hur de kom in i bilen bägge två!

3 reaktioner på ”Hur tänker skolan?”

  1. Sådär ”hotade” de oss också, att det var dumt att börja före inskolningen i förskoleklassen men det visade sig ha varit toppen, de barnen som började tidigare hade haft det kanon med en riktig mjukstart. Visserligen i samma lokaler men annan personal. Har man inte ett väldigt känsligt barn så klarar de det oavsett!

    1. Stod på mig och de har nu bett om ursäkt och kommer självklart göra allt som krävs för att hon ska få så fin start som möjligt!

  2. Men vadå, har inte ni sommardagis som man kan gå på? det har ju alltid funnits i och då blir det inga hopp mellan dagis och skolstart.

    Inskolning på skolan- Felix har gått själv fr dag 1. Han började på fritids på onsdagen veckan innan skolstart, då var jag med en halvtimme kanske och sen på riktiga startdagen i klassen var vi föräldrar med kanske 45 min.
    De vuxna som stannade kvar var där nog mest för sin egen skull, barnen behöver oss inte mer bara för att de börjar skolan.
    Skolklimatet är tuffare än på dagis, det är självklart med fler och större barn i samma lokaler och därför tror jag att man inte ska blanda sig för mkt som förälder där. Det sköter skolpersonalen så bra och de minsta får ju extra mkt uppmärksamhet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *