Julkort till alla och vegetarisk julmat till mig!

Efter kalaset igår blev det speedskrivning av julkort. Håller fast vid att julkort ska vara av papper och skickas med snigelposten. Känner fortfarande att sms, mms, mail, facebook osv inte riktigt räknas. Försöker också komma ihåg de som finns i mina tankar men som jag av olika anledningar inte träffar. Det kan vara någon gammal vän, arbetskamrat eller som oftast ”min” läkare från SÖS och ”min” skjutsyster från Västerviks sjukhus som tog så väl hand om mig när när låg inne för pankreatit för snart 3,5 år sedan. Någon gång kommer jag dra hela historien för er som inte hört den förut men kortfattat drabbades jag akut av inflammation i bukspottskörteln strax efter jag hade fött vår äldsta dotter. 2 veckor på intensiven på Västerviks sjukhus och lika länge på vårdavdelning på SÖS har satt djupa ärr i mig och jag vill i iallafall en gång per år tacka de som tog hand om mig då och som gärna svarar på frågor än idag när jag undrar något. Tänk vilket kall vissa är födda med!

Klar vid halv elva och dog direkt i sängen, med en önskan om mer timmar på dygnet. Men innan jag somnade kastade jag några ögonblick på olika recept på julmat. Äter inte sill, varma sallader(rödkål, brunkål osv) och är inte riktigt en köttoman heller så jag försöker ofta hitta något vegetariskt julmats alternativ. I år tror jag att det kan bli en blandning av paj och omelett. Självkomponerat av lite olika recept. Nu måste jag bara få dessa extra timmar, tack!


Recept Skaldjurspaj/omelett

Pajdeg
4 dl mjöl
75 gram smör
1 tsk bakpulver
0,75 dl vatten

Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1,5 dl riven ost
salt och peppar

Och när detta är gräddat och klart så häller jag över denna stuvning:
Recept stuvning
räkor eller 2 pkt frysta crab sticks, hackas i bitar
25 gram smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk eller grädde
1 tsk färsk dill
salt och vitpeppar

Lite som en blandning mellan denna
vegetarisk julmat

 

 

 

 

 

och denna
vegetarisk julmat

 

 

 

 

 

 

 

Så vad tror ni? eller har någon kanske något annat ”vego” recept att bjuda på?
Ps: Måste tipsa om en ny matsida för er som gillar mat och vackra bilder på mat, våra vänner har skapat fabfamily. Med en matfotograf och en kock i familjen kan mat bli så här vacker!
Där hittar ni också den nya löparbloggen ”spring i benen” som drivs av ytterligare en familjemedlem i fabfamily.

2 reaktioner på ”Julkort till alla och vegetarisk julmat till mig!”

  1. Tack och grattis själv till din nya blogg, kommer behöva lite löparinspiration nästa år för att klara mitt mål!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *