Kaatach – enda leklandet jag kan säga är trevligt.

Lördagsmys med handboll och Kaatach lekland

Vår lördagsmorgon började på allra bästa sättet när tjejerna bara ville mysa. En fin bild att minnas när tjejerna ibland syskonfightas om det mesta. Vi tog en riktigt lugn morgon.

Syskonmys.
Syskonmys.

Sen drog vi till Slottshallen vid Tyresö Slott så lilltjejen fick träna handboll. Jag fick också testa lite då endel av träningen är att passa med en förälder. Riktigt längtar till våren när vi kommer få se våra starka handbollstjejer spela sin första match.

Vår starka lilltjej.
Vår starka lilltjej.
Leklandet Kaatach

Sen drog vi vidare till leklandet Kaatach  som också ligger på väg mot gamla Tyresö. Där mötte vi upp J med sina barn och barnen lekte i sådär 4 timmad med bara en kort paus för lunch. Leklandet består av en rejäl klättervägg, massor av stora lekbitar, ett antal klätterrör och en stor bilbana där barnen själva får köra små bilar och cyklar.

Det finns trevliga soffor i mitten där föräldrar kan hänga, det är inte högt i taket så ljudnivårn skallrar och det är lite lugnare lekar som bjuds så barnen skriker inte. De har även endel utomhus med små karuseller, studsmattor och andra små åkattraktioner. Detta var dock stängt för säsongen.

Klättervägg
En interaktiv klätterväg som utmanar i olika lekar. Den säger vad man ska göra som at nudda alla röda blinkande steg tex.
Klätternät
Lilleman i klätternätet. Nätet slutar inte i någon brand rutchkana och alla åldrar kan klättra tryggt.
Rutchkana.
Lilltjeen kommer ur en av rutchkanorna. Det är inte ett lekland med många rutchkanor vilket gör det lugnare.
Legobygge
Våra små ägnade mesta tiden åt legobygge.
Lego
De skapade olika legorum.

Sen åkte vi hem till oss och fortsatte en skön lördag. Lagade tomatsoppa med pasta som barnen önskat och belgiska våfflor till efterätt. Barnen lekte superfint hela kvällen och vi vuxna fick sitta i soffan och prata. Väldigt trevlig dag/kväll!

2 reaktioner på ”Kaatach – enda leklandet jag kan säga är trevligt.”

  1. Intressant, de flesta säger att Kataach är bra! Vi har inte varit där än, jag undviker helst lekland så långt det går, orkar inte med ljudvolymen och blir så himla trött efteråt.

    1. Har fobi för många ljud samtidigt så vanliga lekland är inte att tänka på. Men att komma till Kataach en lördag eller söndag vid öppning vid 10 och sätta sig i soffan i mitten med en god kopp the och en bok och barnen lycklingt klättrar omkring det är helt ok ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *