Kalashelg

I fredags blev det kräftkalas för familjen för att fira lite att R kommit hem igen. Jag hade laddat med kräftor, räkor, paj, egenbakat surdegsbröd och olika röror. Och förståss kräfthattar…

Småtjejerna tyckte sångtexterna var lite konstiga i häftena jag handlat på mig men sjöng på ändå.  
Sen fortsatte även vår lördag i kalasets tecken men 8 årskalas för stortjejen. Vi har väntat in att hennes skolkamrater kommit tillbaka från semestrarna. Ett ovanligt lugnt kalas, för att de blivit ett år äldre och för att ”bara” 10 var hemma. Vi började med Röda lyktan säger stopp, ni vet den där leken där man måste stå stila när ”lyktan” vänder sig om.

Vi fortsatte med paketöppning och körde snurra flaskan. Den flaskan pekade på fick överlämna sitt paket. Perfekt för att lugna ner paketöppningen och lite spännande för alla.

Efter fikat blev det sen mer lek i form av 6 stycken uppdrag som de tillsammans skulle klara. Varje klarat uppdrag belönades med en kartpusselbit till skattkartan. Det var frågesport, äta godissnöre utan händerna, penna i flaskan osv   

 
Sen avslutade vi vår lördag med 41 årskalas hos fina grannar. Supertrevligt att få höra vad alla pysslat med på sin semester och allas höstplaner. 
En väldigt trevlig lördag! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *