Dags för bokklubbsdejt – Konsten att höra hjärtslag

Konsten att höra hjärtslag

I veckan var det så äntligen dags att träffa hela sköna bokklubbsgänget igen.  Vi är sedan flera år tillbaka ett gäng grannar som träffas ett antal gånger per år och fikar, pratar bok och bara umgås.

Tyvärr var det så länge sedan vi läste boken den här gången så vi hade svårt att diskutera den men det gjorde ändå inte så mycket då vi hade så himla mycket annat att prata om. Många hade nya jobbplaner, höll på att renovera hemma, planerade resor eller träningsplaner.

Vi minns dock alla att boken var riktigt bra. En väldigt välskriven kärleksförklaring som jag absolut kan rekommenderas.

Konsten att höra hjärtslag.
Konsten att höra hjärtslag.

Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker är en storslagen kärleksroman. En modern saga och internationell bästsäljare som nu sålts i närmare en miljon exemplar.

Tin Win är framgångsrik advokat i New York. Han kommer ursprungligen från Burma men hans amerikanska familj, hustru och två barn, vet nästan ingenting om hans uppväxt och bakgrund.

En dag strax efter att dottern Julia avlagt sin juridikexamen försvinner han utan ett ord. Familjen tvingas till slut acceptera att spåren slutar i Bangkok. Fyra år senare hittar Julia ett fyrtio år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma.

Hos Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. När Julia kommer till den lilla byn bland bergen hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus lär hon känna en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna, om det som står skrivet i stjärnorna och om kärlek som övervinner allt.

En väldigt mysig kväll som alltid när vi träffas, vi får hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång.

2 reaktioner på ”Dags för bokklubbsdejt – Konsten att höra hjärtslag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *