Lite yta, lite djup…

Tog en lunchpaus idag och åkte en sväng till centrum. Behövde andas lite efter gårdagens konflikter och ville spana in rean som alla butiker verkar ha just nu. Fyndade denna tröja från Lindex för 199 kronor, inga paljetter som det kanske ser ut som men väl lite glittrigt garn och så tunt tyg i ryggen så det blir fint fall.

lindex

 

Och så lite djupare 😉 Läste en intressant artikel skriven av Elizabeth Gummesson om barns självkänsla. Läste den i en gammal tidning så jag kan inte länka men väl berätta det som jag tog åt mig av.

  • Stärk din egen självkänsla för man kan faktiskt inte ge bort något man inte har. Jag brukar säga till mina små att jag är starkare än Pippi och Bamse ihop för att de ska känna att vi tjejer är superstarka. Men allt har man andra områden att jobba på.
  • Visa mycket känslor men när du är ledsen, arg eller besviken osv gör det tydligt att det inte på något sätt är på grund av de små. De kommer automatisk ta på sig skulden och missnöjet och göra vad de kan för att pappa och mamma ska bli glada igen.
  • Lyft fram egenskaper inte bara prestationer. T ex -vad duktig du är som är ordningsam istället för -vad bra att du tog bort legot.
  • Lära sitt barn att berömma sig själv. Detta kommer vi verkligen försöka införa!
    Vid middagsbordet eller vid kvällssagan göra som en rutin att låt barnen berätta en sak som barnen idag har gjort bra, sagt bra eller en sak som hon är stolt över att ha klarat av.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *