Löparglädje och godaste äppelkakan

Direkt efter hemkomst från Tjurruset igår så hoppade jag i mina löparkläder och körde min 5 kilometers runda. Lyckan över att kunna springa utan smärta och i en takt så att jag blev riktigt trött gjorde mig nästan euforisk. Jag tänkte liksom inte på att jag var trött utan tänkte lätt isättning, benen ska gå som hjul, stolt hållning och lite framåtlutande och så sprang jag på ren glädje. Jag har ju varit arg och längtat efter att få bli löpartrött i 7 månader nu så det fanns inte att klaga över trötta ben eller allt flåsande. Och när jag kom hem så längtade jag bara ut igen. Men istället intog jag bastun med resten av familjen. En lite trött och mycket smutsig R körde nagelborste på hela kroppen i ett försök att bli ren och jag satt mest och pratade om hur fantastisk det är att springa.

Sen så var det dags att sätta fart och fixa lite mat till R´s mamma och särbo som skulle komma på middag. Fylld pasta, tryffelsås och fläskfilé och så äppelkaka och bildvisning av sommarens alla bilder. Bra dag, bra kväll…sov gott!

2013-10-06 023

Knäckig äppelkaka (verkligen supergod!!!)
200 gram smör smältes
5 dl mjöl
5 dl socker
2 tsk bakpulver
2 ägg

Rör ner övriga ingredienser i det smälta smöret och bred sedan ut smeten i en pajform. Skala några äpplen(3-4) och skär i skivor och tryck ner. Garnera med det du tycker om, jag tog lite kanel, pärlsocker, skivad mandel och lite kokos.

200 grader i ugnen i ca en halvtimme, ska vara lite kladdig i mitten.

Serversa ljummen med vaniljvisp, vaniljsås eller/och vaniljglass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *