Mer vardagsmotion – Nike´s Fuel band

Undrar om Nikes Fuel band någonsin kommer att slå igenom på riktigt här i Sverige. Eller så är det inte meningen eftersom de inte går att köpa här! Men på vår resa handlade jag inte bara en till mig utan också ett par till kompisar, så nu ska här tävlas 😉

För er som inte vet vad jag pratar om så ser den ut så här.
fuel3

Och du kopplar den till din profil på Nikeplus.nike.com där du fyller i uppgifter om dig själv och dina mål. Sedan bär du ditt armband från du vaknar till du somnar, eller dygnet runt och får på det sättet en massa information om hur mycket du rör på dig. Den har en inbyggd accelerometer som mäter alla din rörelse. Du kan tävla med kompisar eller bara med dig själv. Du tankar upp din information från klockan genom att koppla den till datorn eller Iphonen. Såklart finns det en Nike+ app till Iphone där du ser allt.
Jag kan se varje dag/vecka/månad hur många steg, kalorier och Fuel jag har lyckats komma upp i. Fuel är Nikes egna mått på rörelse som man med tiden lär sig hur det fungerar. Så här kan en vecka se ut! Fazer Blogger Boot Camp var i lördags!
fuel2

Klickar jag sedan på en enda dag så ser jag mer fakta hur jag rört på mig just den dagen. T ex hur långt jag rört mig eller hur många kalorier jag förbrukat.fuel1

Kul leksak just nu eller riktig motivationshöjare i längden, vi får se? Just nu får det mig att vilja röra mig lite extra, jag vill ju upp mitt mål! Och när mina vänner fått sina så måste jag ju slå dem också 😉

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *