Ok vardagskvällar ska man inte baka bullar…

Ryssvärmen har blivit rysskylan och inte ens nya skinnjackan hjälpte mot de kalla vindarna. Snälla värme kom tillbaka, åtminstone till helgen…

Förutom att elda i braskaminen för fullt så har kvällen ägnats åt bullbak och för att ha något att göra i jäspausarna även chokladbollar. Gjorde bara en enkel sats och tänkte att det kommer nog gå ganska fort. Men efter alla dessa bullbak så måste jag förstå att jag är precis så långsam som man kan bli, ja det tar mig 4 timmar att baka bullar, punkt. Och 4 timmar efter en överfylld arbetsdag och en ensam kaosläggning av mina små är lite mer än min energi räckte till. Men men, det är ju trots allt fika för lilltjejen som snart fyller 5 på torsdag och jag kunde liksom inte komma till ro med ett kalas utan bullar. Och orkar man inte en söndag efter en allt för intensiv lördag ja då får det liksom bli så. Och fyllda med massor av mandelmassa, kanel, smör och socker så åkte faktiskt en bulle direkt från ugnen in i munnen 😉 så lite energi kom tillbaka. Mandelmassa binder ihop fyllningen och gör att man kan fylla dem rejält.

Penslade bullarna med färska ägg köpta direkt från bonden på gotland och de var spännande gula. Och så fina bullformar från Lagerhaus(tack J) och självklart ”bullplåtar” för att få höga bullar istället för att de bara rinner ut.

20140527-221606-80166301.jpg

20140527-221605-80165636.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *