Om ni tycker det är något som luktar…

Ja då är det bara min egen wunderbaum. Gick en trappa ner för att köpa spolarvätska, när den hängde där, lifeincerise-granen ;). Klart jag var tvungen att köpa den, nu undrar jag bara hur länge jag kommer att stå ut. För det luktar faktiskt även om jag står utanför bilen och dörren är stängd. Men visst är de lite kulltiga?!
20140218-212932.jpgAnnars så har vi ägnat kvällen åt Vasa/Kläppen packning och bak/matlagning. Största grytan med köttfärssås och stora plåten med kladdkaka med tryffeltäcke. En tjej på jobbet bjöd på denna kakan och jag kunde liksom inte sluta äta, prova själva.

Kladdkaka för ungsplåt
300 gram smält smör
7,5 dl socker
6 ägg
9 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
100 gram av mörk hackad choklad, tex Marabous chili 70 %.

Rör ihop allt i kastrullen och grädda sedan kakan i en smörad/bröad ungsplåt ca 20 minuter(ska bara vara klar någon cm närmast kanterna). Låt kallna och stelna innan tryffeln breds över.

Recept Tryffel
3 dl grädde och
4 msk smör värmes
400 gram mörk choklad får smälta i grädden/smöret.
Ha i lite florsocker till önskad sötma
Låt stelna lite i kylskåp innan du brer den över kladdkakan.

Servera med grädde till alla dina vänner!

20140218-213443.jpgOch ska du ta med din kaka på semestern, som jag, så kan jag rekommendera smart plåt med lock från Clas Ohlson!

20140218-212945.jpg

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *