Resfredag: Roaddrive Italien i sommar

karta

Vi älskade vår långresa som gav oss så många platser på kort tid och därför har vi gjort sommarens resa till Italien till en roaddrive. Vi flyger till Nice, för att jag älskar Nice och det är bara jag i familjen som varit där förut. 2 dagar i Nice med planen att bada, kolla in båtarna i den lilla hamnen, gå stegen upp till utsiktsplatsen och äta den godaste Pizzan och chokladglassen efter tips från vänner. Det var redan ont om boenden i Nice men hittade en hotell som kändes mysigt och central så det blir nog bra.
niceEfter två nätter rullar vi sakta kustvägen till Sanremo med långt stopp i Monaco under dagen. Resten av familjen måste få se de gigantiska båtarna och bilarna som håller till där och så blir det besök på museet Ocanographic som vi hört ska vara väldigt fint.
monacoI Sanremo räknar vi mest med att hinna med någon god middag innan vi nästa dag rullar vidare till Alba som ligger norrut från kusten. Alba ska vara en väldigt mysig bergsby känd för sitt vin, vit tryffel och persikor.
albaSen rullar vi vidare tillbaka till kusten och har fått tips om Santa Margeritha. Staden ska påminna om den mer kända turistpopulära Portofino fast med mer bevarad charm. Staden lockar med fiskemarknad, fina stränder, strandpromenader, restauranger och möjligheter att ta färja till andra mysiga byar.
santaInnan slutdestinationen som är vårt hyrda hus utanför Pisa tillsamman med en massa vänner så tar vi förmodligen även ett stopp i La Spezia. Perfekt utgångspunkgt för Le Cinque Terre (de fem byarna) som är vackert placerade på den östliga sidan av den italienska rivieran på gränsen till Toscana. Byarna ligger på toppen av kustens klippor och bjuder på en härlig havsutsikt. De fem byarna är: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore.
laJa sen efter en dryg vecka på rull så möter vi upp våra vänner. En vecka i hyrt hus utanför Pisa med pizzor, bad, utflykter och fina vänner. Kan nog bli en bra sommar ;).

20140214-202903.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *