Skolvalet framkallar ångest!!!

Ta alltid ut vinsten i förskott är ju mitt ordspråk just nu och med allt gott jag hört om skolan vi besökte igår för att välja förskoleklass-skola till stortjejen så hade jag liksom bestämt mig att det skulle kännas toppen och valet skulle bli enkelt. Men så fick jag ångest bara jag kom i klassrummet. Som en gammal fjällstuga, fastän en väldigt omysig sådan. Försökte inte tänka på den gamla, tråkiga, omysiga miljön för jag tror inte det är det som är det viktiga. Men så började man prata om att de nu hade 90 fritidsbarn(nollor och ettor) i två ganska små rum och att det inte riktigt fungerade men att man skulle försöka lösa det på annat sätt och då kom liksom ångesten. Förvaring av barn som dessutom kommer bli döva med så många barn på så små ytor.

Så nu kommer det bli ångestbeslut på riktigt. Om Montessoriskolan legat närmare hade beslutet varit betydligt enklare. Men en skola längre bort betyder inte bara att få ihop lämning och hämtning utan också förmodligen att hon inte kommer känna någon och att hon aldrig kommer kunna få gå med sina kompisar till och från skolan.
2013-01-16 002 2013-01-16 003

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *