Sockerfritt är typ omöjligt

I omgångar vet jag att jag äter alldeles för mycket socker och för att stoppa detta har jag bestämt mig för att köra några veckor helt utan socker. Och då menar jag noll socker. Inget sötningsmedel eller likande heller. Och ja det är inte enkelt.

Till frukost har det blivit en suraste suraste filen direkt från kon utan den minsta tillsatsen. För att få det ”gott” så har jag rört ner stora mängder hallon. Och blåbär. Till detta har jag ätit osötat fröknäcke med ost och osötad skinka(yepp 99 % av all chartskinka är sötad). Till mellanmål blir det oftast nötter och till lunch och middag kyckling eller fisk och så sallad till det.

Jag försöker undvika fruktsocker och kolhydrater för att det drar igång sötsuget så jag håller mig till bär och grönsaker som tilltugg.

Prova själva så kommer ni se, allt i affären innehåller socker. Matvagnen blir rätt tom 😉

Har hittat 2 flingsorter som inte alls innehåller socker. Så av alla hundratals så finns det iallafall 2, hurra!

Jag tycker lunch och middag egentligen inte är ett problem. Jag älskar fisk och kyckling och olika sallader. Frukosten har jag också lärt mig att gilla.

Men allt där emellan. Det skulle vara så gott men en bulle eller chokladbit även om jag tycker nötter fungerar. Skulle bara vilja ha lite variation till nötterna.

Men efter ungefär 10 dagar känner jag mig både piggare, har minskat sötsuget rejält och gått ner lite i vikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *