I sommar drar vi till Liechtenstein

Liechtenstein – Några Höjdpunkter
I sommar drar vi på roaddrive genom Europa. Stortjejens födelsedag har vi bestämt att vi ska fira i vackra Lichtenstein. Här nedan kommer en skriven artikel om landet.

Liechtenstein har med sina 11 angränsande kommuner, ett antal attraktioner som du bara kan uppleva i denna del av världen. Dessa sträcker sig från vackra landskap, till museer, restauranger, idrottsevenemang och lugna platser att luta dig tillbaka och koppla av och ta dagen som den kommer. Det bästa sättet att upptäcka Lichtenstein är helt enkelt att utforska. Här kommer några höjdpunkter för dem som besöker furstendömet för första gången.

Slottet Vaduz
Slottet som ligger på en sluttning med utsikt över huvudstaden Vaduz, har en väg som leder från centrum av staden upp till slottet; 120 meter upp. Slottet är en symbol för Vaduz och residenset för Princely familjen, men är tyvärr inte öppet för besökare.

Vaduz Centrum
När du ändå är i Lichtenstein, varför inte då bo i huvudstaden? Här har du tillgång till ett stort utbud av spektakulär arkitektur samt en rad museer, butiker och sevärdheter du kan ägna dig åt på dagtid. Vaduz är verkligen staden för dig som vill slappna av, och när kvällen börjar göra sig påmind; är det är inte långt till någon form av underhållning där stadens nattliv och barer hjälper dig att komma i rätt stämning! På morgonen kan du vakna upp på många av stadens lyxiga hotell och medans du väntar på frukosten kanske klicka här för att underhålla dig med lite casino online. Glöm inte heller att ta en rundtur i staden med ”Vaduz City Train” som avgår regelbundet.

Lichtenstein Museum of Fine Arts och National Museum
Har du hört namnet Lichtenstein, så har du med största sannolikhet hört om Liechtenstein Museum of Fine Arts. Det är ett statligt ägt museum för modern konst som ligger mitt i centrala Vaduz. Efter det att du tagit en rundtur bland alla vackra utställningar, varför inte ta en plats i caféet och njuta av atmosfären, ta en drink och kanske lite snacks – medans du väntar på att du ska få din delikata sushi serverad.

Utspritt över ett område på över 2000 m², framhäver Liechtenstein National Museum furstendömets historia, samtidigt som dess flora och fauna. Det finns också ett antal mindre museer i de närliggande områdena, med fokus på lokala traditioner och en rad andra teman.

 

2 reaktioner på ”I sommar drar vi till Liechtenstein”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *