SVD Junior – nyheter för barnen

I omgångar prenumererar vi vuxna på morgontidningar. Vi blandar Svenska Dagbladet med Dagens nyheter. Väldigt mysigt om man bara tar sig tiden att läsa, iallafall på helgerna. Så nu när jag såg att Svenskan har lanserat en tidning för barn(SVD Junior) så var jag tvungen att testa.

SVD Junior

Stortjejen var jättepeppad och gick ut till brevlådan i regn för att hämta tidningen. Och hon gillade den. Ville direkt läsa mer om Trump. Artikeln Varför blir Trump USA:s nästa president?  Försöker journalisten ge pedagogiska och enkla svar till de vanliga frågorna. Som Varför röstade så många på Trump eller Vad är det första Trump kommer göra när han börjar som president?

Stortjejen läser SVD Junior.
Stortjejen läser SVD Junior.
Enkla frågor och enkla svar.
Enkla frågor och enkla svar.
En annan artikel tar upp varför idrotten är så orättvis. 2 ungdomar ställer idrottsministern till svars varför det satsas mer pengar på idrottande killar än tjejen.

Riksidrottsförbundets mål är att flickor och pojkar, kvinnor och män, ska ges lika möjligheter att utöva idrott. Så ser det inte ut i dag. Enligt en undersökning som Idrottsekonomiskt centrum i Lund gjort så fördelas 80 procent av pengarna – och tider i anläggningar – till killar/män och 20 procent till – tjejer/kvinnor.

–  Ju längre jag håller på med politik, desto mer förbannad blir jag på den ojämställdhet som finns. Vi måste göra mer, säger idrottsminister Gabriel Wikström.

Varför är idrotten orättvis.
Varför är idrotten orättvis.

Tidningen är också fylld med lite olika korsord, små tävlingar, klurigheter och seriestrippar. De hade gömt en massa små figurer på olika sidor så att barnen får leta och på så sätt hitta nya saker att läsa eller göra i tidningen.

Nu kör vi 10 nummer och hoppas iallafall stortjejen finner den kul och lär sig ett och annat.

SvD Junior

SvD Junior är Svenska Dagbladets nyhetstidning för barn och unga. Den förklarar viktiga händelser i Sverige och andra länder. Dessutom är den fullmatad med allt från spännande vetenskap, bra boktips, knep och knåp och möten med unga från hela världen.

2 reaktioner på ”SVD Junior – nyheter för barnen”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *