Syskonkärlek.

Kärleken mellan våra små är så stor men samtidigt så retsam. Lilltjejen gråter ibland av längtan efter sin syster som sist när syster skulle på sin dans och inte hon – jag vill ju vara med min syster. De kramas och pussas och förklarar ofta sin kärlek till varandra men samtidigt detta galna retande. Just nu är det populäraste retordet – mallgroda, tror ingen av dem vet vad det betyder men båda blir lika arga när den andra säger det.

Jag kommer ihåg att jag och min storebror(skiljer 3 år) också retade varandra till våra föräldrar höll på att bli galna så det är väll payback time ;> Och så närmare de är i ålder desto större blir konkurrensen dem emellan, de tävlar mer på samma villkor och desto mer retning kan det bli. Det är mindre än 2 år mellan våra små tjejer.

Men man får räkna till 100 och försöka tänka på att de kommer att bli väldigt duktiga på konflikthantering när de blir större och att gräl är utvecklande. Om man som vuxen bara kan hålla kvar i tanken att vara så rättvis som det bara går så att det egentligen inte finns något att bråka om, se till att inte alltid en av dem vinner och uppmärksamma det goda så är det bara att stå ut till de har retas klar och inte glömma bort att även vuxna retas rätt ofta, men inte lika öppet!

Inte alltid lätt att ha tålamodet men man kan ju inte göra annat än försöka :>

Första mötet mellan lilltjejen och stortjejen…just hemkommen från BB. Vi slogs direkt av den omedelbara kärleken emellan dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *