Tankar om det Amerikanska valet

Även om det är väldigt roligt att mingla med andra bloggare eller planera nästa träningsresa(mer om det i nästa inlägg) så går det inte att låta bli att tänka på det annalkande amerikanska valet. 2016 har varit ett hittills ganska galet år när det kommer till politik och det är inte mycket som är mer galet än det som händer i det amerikanska presidentvalet just nu.

Mötet mellan demokraten Hillary Clinton och republikanen Donald Trump har fascinerat hela världen. Allt från nyhetskanaler till bettingsidor till bloggare som jag intresserar sig för det, och det är inte bara på grund av allas favoritbesatthet, Trumps hår!

Intresset består inte minst av hur politikens allt mer polariserade natur skulle kunna ha skrämmande konsekvenser för oss alla. För bara ett par månader sedan framstod en potentiell värld där Donald Trump var president över världens mäktigaste land som skrattretande, men efter hur Brexit tog världen med storm har det visat sig att vi aldrig kan underskatta bakåtsträvande tendenser, oavsett land.

Med tanke på att USA redan tagit fram en ex-Hollywoodstjärna som president i form av Ronald Reagan så visar det hur detta kändisbesatta land skulle kunna se förbi de allt mer osammanhängande påståendena från Trump och rösta fram honom till makten. Och även om Hillary Clinton ligger före i undersökningarna så har Trump tagit sig framåt när man tittar på oddsen på Betway, vilket visar att han kommer göra allt för att komma åt nycklarna till Vita huset.

Detta skulle kunna vara förödande för världen med tanke på att mycket av Trumps retorik bygger på hat och fördomar, vilket framförallt verkar farligt med tanke på den europeiska flyktingkrisen som redan har gett bränsle till hatiska så kallade patrioter över hela världen.

Och om Trump skulle vinna så skulle det onekligen inspirera sådana högerpolitiker som Jimmie Åkesson att ytterligare kapitalisera på människor rädsla för att främja sina politiska karriärer.

Det verkar som att kontroversen runt Trump är det som gjort att han fortfarande toppar rubrikerna, vilket har hjälpt honom att verka som ett trovärdigt alternativ för bakåtsträvande amerikanska medborgare. Dock måste det sägas att Hillary Clinton gör ett fantastiskt jobb genom att visa upp en mer mogen och eftertänksam kampanj.

Snarare än att hålla på med verbal smutskastning och överdrifter så verkar Clinton visa att det är erfarenhet och expertis som leder vägen i detta fascinerande och samtidigt aningen skrämmande amerikanska val.

I samarbete med Oliver Forster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *