Tillbaka till TomTits efter lång längtan

Kanske var det typ 30 år sedan jag var där med min mamma, eller 300 år 😉 Men så igår blev det äntligen  av att dra till Södertälje och låta barnen experimentera om kroppen, vätskor, tyngder, synvillor eller det allra roligaste spegelgångarna. Alla speglar var vinklade så man trodde att utgången  var rakt fram varav rätt många små gick rakt in i glasen. Lilltjejen vågade sig även på rutchkanan som gick från våning 4 ner till bottenvåningen där man ligger på en ”flygande matta” och kunde inte riktigt bestämma sig om det kanske även var roligare än spegelgångarna.

Det finns massor att göra på de 4 planen och cafet håller hög standard med hemmagjort och ekologiskt. Om de bara lade lite av den rätt höga inträdesavgiften på att putsa och måla lite både på lokalen och på vissa experiment så skulle museumet få en femma. Med en sliten yta så hamnar det på en fyra.

Men vuxna som barn har kul och lär sig en hel del och vi hann inte ut genom porten innan barnen undrade när vi skulle åka tillbaka. Utegården med alla sina experiment öppnar först i maj så jag åker gärna också snart tillbaka.

   

                  

Tack tjejdelen av familjen G för en mycket trevlig dag som blev ännu bättre med den goda middagen! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *