Underbara Magaruque 

Idag åkte vi på en utflykt till underbara Magaruque utanför Moqambique med utflyktsföretaget Sailaway. Vissa familjer hoppade av när de såg de mörka molnen men vi tog en chansning. Vid nio puttrade vi iväg och efter ett rejält regnoväder(vi serverades te för att hålla oss varma)  där vi tog skydd under skutans sittbrädor så kom vi fram. Vädret vände och vi fick en helt underbar dag på paradisön Magaruque. Vi varvade bad, sandlek, solning med snorkling och god mat. Vår kock stod på skutan och lagade maten och sen vadade han in till oss med fantastisk nygrillad mat.

Ni ser himlen som tilltar när vi vadar ut till båten.

Barnen tar skydd under sittplankorna och smuttar varmt te.

Men sen så…

Maten lagades över öppen eld i båten. Ni ser grill-lådan i mitten! Vet inte hur säkert det är men säkert lika säkert som att en kille hela tiden jobbade med att ösa båten. Vi kände oss dock lugna med flytvästar och varmt hav!

Vi såg riktigt färgglada akvariefiskar och stora platta fiskar. De största var ca halvmetern stora. Vi hade hoppats att även någon sjöko skulle dykt upp men den turen hade vi inte.

Stortjejen som snorklar.

Grillad kyckling, ris, mango, bananer, tomatsalsa, sallad och bläckfiskar. Tom barnen åt 😉

Sandslottsbyggen och bad avlöste varandra hela dagen.

Väldigt trötta små som sov gott på vägen hem. De kunde inte slita sig från det varma havet och var i havet in i det längsta. Vi fick släpa dem upp i båten.


Galet bra dag på havet som avslutades med att några delfiner simmade förbi båten. Det var liksom en oväntat dag som började lite mörk men blev till en av livets finaste dagar…

En reaktion på ”Underbara Magaruque ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *