Underbara Midsommar

Många högtider har rätt många måsten och väldigt mycket fix som jag tycker kan bli lite för mycket. Midsommar är bara en underbar högtid då man får tid att träffa vänner/familj, äta gott och fira in den svenska fina sommaren. Vi är lyckligt lottade som båda har fina vänner, fin familj och fina skärgårsställen att hänga på.

I år var vi utbjudna till Möja och tillbringade torsdagskvällen och hela midsommarafton på ön tillsammans med goda vänner. Det blev flakmoppe för barnen, godaste laxlunchen, löprunda, dans runt fina midsommarängen och väldigt god grillmiddag. Och så en massa häng med fina vänner förstås.

På lördagsmorgonen så åkte vi sedan båt till fastlandet för att dra till nästa firande. Hela tjocka släkten på min sida träffas alltid på Muskö på lördagen för att dansa och äta tillsammans. Lite logistik för att ha med sig allt till bägge firandena men det var det värt.

Barnen älskade att få dansa igen, denna gång betydligt mer uppstyrt med folkdräktsklädda värdinnor som visar alla turer och barnens skratt när de försöker härma var underbart. Sen blev det roddtur och en massa uppdatering från långväga släktingar om hur livet leker för dem. Så himla bra att vi är uppväxta tillsammans genom en massa gemensamma semestrar och kalas så hur långt det än är mellan oss nu så är det lika mysigt att träffas.

Nu vilar vi idag söndag och sätter sen fart mot en weekend i Polen för mig och en Gotlandstur för resten av familjen innan vi tillsammans rullar genom Europa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *