5:2 here we come 

Efter lång sommar med väldigt mycket godsaker som avrundades med bröllop så kände jag att en sockerdetox var på sin plats. 

Jag har förut testat periodisk fasta(16 timmar per dygn). Och att bara äta under bara 8 av dygnets timmar gjorde gott för både magen och blodsockernivån. 

Fasta går ju ut på att ge kroppen tid för återhämtning(skapa nya celler) istället för att bryta ner mat. All forskning jag läst talar gott om periodisk fasta för friska människor. Säkert finns det annan forskning också men jag tycker det låter troligt. 

Nu kände jag att det var dags att prova 5:2. I måndags och igår åt jag bara 500 kalorier. Till sen frukost ett äpple och en stor kopp te. Till lunch färdig lågkalorisoppa och till middag liiite torsk och potatis och riven rostad vitkål. Måndagen gick superbra trots SATS besök på kvällen men igår kväll var jag riktigt hungrig och såg en väldigt stor godispåse framför mig.

Resterade 5 dagar i veckan ska man äta helt vanligt(typ 2000 kalorier) men försöka undvika socker.

Det är lite klurigt med skillnaderna tycker jag. Jag åt inte vanligt i onsdags utan fortsatte att äta väldigt nyttigt även om jag åt betydligt mer så blir det rätt mycket matfokus. Inte riktigt vad reklamen säger om att ”skippa” mat 2 dagar och sen leva som vanligt resterande. Det vanliga för mig är lite för mycket socker.

Jag har inte bestämt hur många veckor jag ska köra detta. Så länge det känns bra. 

Jag hoppas komma in i detta så inte all tankeverksamhet ägnas åt mat för kroppen verkar gilla detta. Den mesta tiden iallafall. Sockersuget är väldigt mycket mindre…

Snabbmat på 5:2 vis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *