Bilsemester – Planer och drömmar om nya resor

Fria kvällar ägnas just nu åt nya reseplaner, nämligen sommarens bilsemester genom Europa. Vi började drömma om en bila söderut förra året när flera av våra vänner lockade oss med fina bilder och berättelser om deras långa bilsemester genom Europa. I början av juli är tanken att vi börjar rulla ner till Berlin och sen vidare till Rothenburg ob der Tauber, en by utanför Nurnberg. Tanken är att starta tidig morgon och rulla ända ner till Trelleborg för att sedan tillbringa natten på färjan över till Tyskland. Innan vi rullar den korta biten till Berlin. Vi bor centralt och tänker oss en sväng med middag på stan.

Jag har tagit hjälp av vänner från de Facebookgrupper om resor jag är med i för att hitta byar som känns mysigare och mer spännade än de storstäder vi passerar. Våra barn är ändå inte i åldern att storstädernas brus lockar dem så vi håller oss till några väl valda storstäder. Rothenburg ob det Tauber ska vara den där pittoreska byn med korsvirkeshus. Iallafall hoppas vi på det.

Efter Tyskland rullar sen vidare till Liechtenstein och staden Malbun. Där tänkte vi få till någon vandring och ska fira stortjejens födelsedag. Därav pooler både på tak och inomhus.

Bilsemester
Hotellets tak
Vinterbild
Vinterbild
Malbuns omgivning
Malbuns omgivning

Sen är det dags för semesterns första och andra turistmagnet i form av Comosjön och sen Venedig. Men det känns som vi är för nära för att inte se denna sjö som ska vara så vacker och staden som vi velat besöka så ofta, nämligen Venedig. Vi ska bara vara turister och se allt som man ska se. Från landsbyggden i Liechtenstein via vackra sjön till staden med 7 miljoner turister. Stora kontraster som vi älskar.

Pitoreskt boende vid Comosjön.
Pitoreskt boende vid Comosjön.

Nästa stopp är Kroatien och området runt Pula. Vi har bokat 2 olika boenden i sammanlagt 5 nätter. Vi ska bada, sola, snorkla och bada mer. Det är bara jag som varit i landet och jag ser fram emot att visa resten av familjen detta fantastiskt vackra land.

Barnvänligt och vuxenvänligt. Pool och hav.
Barnvänligt och vuxenvänligt. Pool och hav.

Alla boenden är bokade genom booking.com och hotelspecials.se. Booking har vi använt många gånger men hotelspecials bara vid ett tillfälle när vi skulle resa tidigt och behövde hotell nära Arlanda.

Sponsrat inlägg av Hotelspecials.se

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *