Det här med att utvecklas

Av lite olika anledningar har jag den senaste tiden funderat en hel del på personlig utveckling med jobb i åtanken. Trivs himla bra där jag befinner mig nu men funderar ändå på hur kan jag utvecklas. Hur kan jag bli bättre på det jag gör, hur ska man lättare förstå kollegor och chefer och vart vill jag komma någonstans. Vad vill jag vara om 2 år eller 5 år? Vad har jag egentligen för mål och är de realistiska? Lite sugen på att kanske börja läsa ekonomi på distans…

Hoppas landa lite och tar hjälp av ett par rosade böcker.
Elaine Eksvärds Tio strategier som ger och genomskådar makt. En bok jag verkligen kan rekommendera för att förstå spelet runt makt. Att makt inte handlar om tillfälligheter utan att det finns strategier för att påverka andra och sig själv. Att makt inte behöver vara något fult utan kan vara en god ledare som leder folk i deras utveckling.

IMG_0891.JPG
Och där den boken tar slut kommer nästa ta vid ;). Sheryl Sandberg bok Lean In har blivit utsedd till årets ledarbok. Boken ska ge pepp till kvinnor att ta för sig i arbetslivet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *