Det kom ett mail…

En rolig del av mitt bloggande är att jag lär mig så mycket, om att försöka formulera mig, att ta bilder och tekniker bakom bloggen, men också hur företag försöker marknadsföra sig och sina produkter genom bloggevents, bloggtävlingar eller helt enkelt genom att betala med pengar eller gåvor för att bli omnämnda.

En hel del roligt som man får ”betala” med lite länkar. Helt ok tycker jag, att länka till sådant man tycker om som ett klädmärke, ett gym eller en trevlig restaurang.

Jag kommer aldrig att ändra smak och börja tycka något är snyggt, gott eller bra bara för att jag bloggar om det. Bloggen är ju en liten bit av mig och jag tycker ju som jag tycker och ni som läser min blogg som inte känner mig personligen hoppas jag med tiden tror på att det jag skriver menar jag.

Men så kom det ett mail idag om ett blogg-samarbete. Där de betalar för att få länkningar. Kan ju var kul, eller hur?….eller inte!

Utan att nämna att det handlar om reklam skulle jag göra ”reklam” för en snus-sida och få betalt för detta. Utan att direkt skriva stora inlägg om snus så skulle jag väva in det i min text. Det stod tydligt beskrivet hur de ville ha deras budskap invävt i min text.

Ja idag har jag lärt mig lite mer om hur marknadsföring fungerar… marknadsföring med dålig eftersmak…

Nästa gång jag läser en kändisblogg kommer jag läsa deras rekommendationer med lite mer skeptiskt även om jag förstås förstått innan så kommer jag nu ännu mer undra vad de egentligen tycker eller hur mycket de fått betalt.

Vem vill göra reklam för detta?

tand

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *