En dag av drömmande

En dag av drömmande

Jag gillar att dagdrömma och just idag tänker jag mig bort till vackra vyer och frisk luft. När jag tänker tillbaka på Korsika-resan har jag fått ett sådant sug att komma iväg igen! När jag kollar runt på olika destinationer är det som mest lockande att åka till Alperna. Tänk er tidig höst uppe bland bergstopparna, det skulle vara helt magiskt! Att få spendera tid tillsammans med familjen och sova i små stugor längs med vägen. Men det är slutet av sommaren nu och budgeten är som vanligt “sen-sommar-minimal”, så jag funderar på om man kan ta ett sista minuten-flyg till någon härlig destination nära bergskedjan för att sedan ta sig upp till toppen via tåg. Allt går om man vill, eller hur?

Det vore roligt att göra det som en spontan grej. Boka in en sista minuten-resa på ving.se och packa snabbt. Vips, så är man framme och vandrar runt i centrala Europa. Tänk att vandra runt i Bad Gastein, wow! Tyskland har så mycket att leverera men jag tror verkligen att det kan vara coolt och lite annorlunda att vandra uppe i bergen med familjen. Det är så fint på vintern, men sommaren erbjuder något litet extra. Att vandra längs med de vackra bergen och fånga in allt det fina runt omkring. Sjöar, berg, skog och frisk luft i några dagar.

Val D’isere är en annan del av Alperna som verkar otroligt kul. Verkar så himla mysigt att vandra på den franska sidan. Skidåkning i all ära, men ibland vill man uppleva skidorterna med vandringskängorna! Det är en helt annan upplevelse när man får uppleva det fina i harmoni och inte enbart med adrenalin.

Vilken del av Alperna bör man satsa på? Bergskedjan sträcker sig i åtta länder: Frankrike, Italien, Monaco, Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Österrike och Slovenien. Frågan är vad som är mest lämpligt och vackrast på hösten? Kanske har någon av er, mina fantastiska läsare, något att rekommendera?

Efter en helt fantastisk sommar så är det svårt att inte bli inspirerad att njuta av livets goda med Ving ännu mer. Tillbaka till jobb och vardagen har fått mig att drömma mig bort. Vad bortskämd man kan bli, men det tycker jag att man förtjänar emellanåt!

Har ni några tips på en härlig familje-sista-minuten-resa att åka på i höst? Jag tror de små skulle bli överlyckliga om jag överraskade dem med en liten resa! Vi får väl se om det förblir en dröm eller om vi lyckas få till en liten resa trots allt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *