Julbord Gamla Riksarkivet ja men nej tack

I fredags var vi och åt julbord på fina Gamla Riksarkivet. Så vackra lokaler med spännande historia, vacker utsikt och den mest vällagade och välsmakande maten men ändå blev eftersmaken inte vad jag önskat.

Julbord Gamla Riksarkivet

Det är Christian Hellberg och Niklas Ekstedt, som tillsammans både har Årets Kock-titel och stjärna i Guide Michelin som erbjuder ett dignande julbord fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker och deras personliga favoriter.

Vi var där med Rs jobb och vi var ca 30 stycken. Vi fick hänga i baren till de sa att det var klart för oss. Sen leddes vi in till glöggbaren där en servitör bjöd på hemlagad äppelmust med julkryddor och pepparkakor med någon god liten ost.

Vi leddes sedan vidare till själva matsalen där vi fick beställa dryck och servitrissen lade till att hon var ensam om att servera dryck vid detta bord på 30 personer men att hon skulle göra sitt bästa.

Vi hann sedan ta mat 2 gånger och några var just inne på varma maten när dryckesnotan lades på bordet med orden om att det var en kvart kvar och att vi behövde betala. Hon suckade rätt djupt när hon insåg att vi ville betala var för sig för sin dryck.

Vi fick äta upp lite fort och de som inte hunnit äta efterätt fick plocka på sig och ta sig ner till den iskalla baren för att fortsätta sin middag.

Ok för att maten var fantastiskt men det är mycket pengar för att kasta i sig maten och sen köras från bordet. Tack men nej tack för Julbord Gamla Riksarkivet!

Julbort Gamla Riksarkivet. Ett helt rum fullt med sött.
Ett helt rum fullt med sött.
Jag och R.
Jag och R.
Gamla Riksarkivets festlokal.
Gamla Riksarkivets festlokal.
Sill i lång rad.
Sill i lång rad.

2 reaktioner på ”Julbord Gamla Riksarkivet ja men nej tack”

    1. Ja att alla snart kör 2 timmars slott-tider ogillar jag skarpt. Förstår att restaurangerna behöver få in pengar men förhoppningsvis äter jag ju under tiden jag sitter där och betalar för det jag äter och jag vill ha lugnt och ro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *