Inte vilken böna som helst!

Om någon missat dessa bönor så spring och köp. Jag är kräsen, finns ingen böna som jag tycker smakar gott(men ok, jag är vuxen och äter om det bjuds ;)). Blir liksom bara mjöligt i munnen. Men så bjöd J på sojabönor i sina ”skidor” med lite havssalt på. Oj så gott! Inget mjöl där inte.

Så nu är det hela familjen favorit, innan maten eller till maten, typ var och varannan dag så knapras det sojabönor. Lilltjejen kan äta hur många som helst, dock med bönor som far runt i hela köket men det tar jag gärna.

När de ligger i sina ”skidor” kallas de Edamamebönor, kokas bara kort och på med flingsalt, gott som snacks. Utan skidor kallas de Gröna sojabönor och äts till eller i en t ex gryta.

Från wiki…
Sojabönan innehåller cirka 39% protein och 17% olja. Det höga oljeinnehållet gör att sojabönan snarare klassas som en oljeväxt än en baljväxt. Sojabönans höga proteinhalt har gjort den till en viktig del av kosten i många asiatiska länder; ofta i form av sojamjölk eller tofu, men i dag används sojabönan framför allt som kraftfoder till djuren inom livsmedelsindustrin.

Proteinet från sojabönan, också kallat sojaprotein, är ett vegetabiliskt fullvärdigt protein. Det äts av vegetarianer/veganer och kroppsbyggare. Sojaprotein finns i olika former, till exempel pulver (för att göra proteinhaltiga drycker med) men också i den form som kallas sojakött.

edamamebönor

 

 

 

 

 

 

 

 

Enda problemet är att de ibland kan vara svåra att få tag i!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *