Jakten på den perfekta/goda ”baren”!

Skön måndag i lite lugnare tempo med lite lite mindre hosta och lite lite mer energi. Det tar sig! Kanske finns det hopp om lördagens skidtävling, även om jag inte vet om det är kul att åka 200 personer på en 1500 lång bana, varv på varv. Men vad gör man inte för uppladdningen ska bli bra!

Annars så har kvällen ägnats åt ett försök att baka proteinbarer. Riktigt goda tyckte jag de blev även om ett nytt försök kommer att ske senare i veckan. Jag vill försöka att minska kalorierna något och öka mängden protein. Ville testa helt utan proteinpulver men inser att det är svårt att få upp proteinhalten då. Men det viktigaste målet är att det blir gott, riktigt gott, så att jag ser fram emot mitt mellanmål.

Mjölken kommer jag byta ut mot mer kvarg och den kalorierika kokosen får istället ge plats för lite proteinpulver. Hoppas smaken kan behållas! Återkommer med rapport!

Recept Annelis mellanmålsbar
1 dl stevia
1 dl Pauluns granola
1 dl kokos
1 dl mandelmjöl
15 daddlar
1,5 dl lätt kvarg
1 dl mjölk
3 äggvitor
1,5 dl havregryn
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 msk cashewnötssmör

Mixa allt i en matberedare, häll i smord långform och grädda i dryga 20 minuter i 200 grader. Låt torka ett par timmar i rumstemperatur.

Jag delade min form i 10 delar och då innehåller varje del 230 kcal.
Undrar om man kan strunta i daddlarna helt eller om kakan inte kommer hålla ihop då, vad tror ni?

20140203-211105.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *