Lite mer funderingar runt fasta…

Är ju verkligen nyfiken på detta med fasta men när jag nu kommit in i denna ganska stora mängd träning och trivs superbra med det så blir jag lite tveksam till att äta väldigt lite under 2 dagar. Hur ska det gå med träningen?

Men så som jag fungerar när jag blir nyfiken på något så läser jag massor om det och har kommit fram till att jag tror att periodisk fasta skulle passa mig bättre. Periodisk fasta är att man har ett ätar-fönster på 8 valfria timmar per dygn, dock samma timmar varje dag. Tex så skulle jag kunna äta mellan 10.00 och 18.00 och där emellan bara dricka te och vatten. Låter väldigt mycket enklare förutom svårigheten på helgerna då frukost intas med familjen före klockan 10 och kvällarna ofta spenderas med vänner och att då dricka vatten känns sådär.

Hittade denna väldigt intressanta artikel så nu har jag lärt mig lite till inför mitt beslut att testa någon av de olika fasta-metoderna. Syftet är inte att gå ner i vikt, syftet är att testa hur kroppen kommer att reagera på att få vila från mat. Kommer någon av alla positiva effekter som jag läst om märkas?

2013-04-09 005

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *