Trerätters på en onsdag

Igår var mamma och pappa över på mat och jag kände för att hoppa över det där vanliga – jag kastar ihop något vardagslätt. En onsdag är väll rätt dag för en tre-rätters, eller hur?
Som förrätt fick det bli en variant på klassisk skagenröra. Jag blandade lite på höft cremefraiche, majonäs, dill, stark paprikakrydda, örtsalt, pressad citron och riven parmesanost och så ordentligt avrunna kräftstjärtar i lag. Jag ville ha mycket räkstjärtar och lite ”sås” för att få bort det mäktiga. Och så stekte jag brödet i riktigt smör och flingsalt i en stekpanna. Väldigt gott!!!

2013-08-21 009

Till huvudrätt helstekte jag fläskfilé som jag över dagen marinerade i olja/balsamvinäger/färsk basilika/salt/soltorkade tomater. Till detta serverade jag potatisgratäng och pepparsås. Perfekt mat att förbereda dagen innan och perfekt buffémat. Receptet finns hos ICA.2013-08-21 007Och så efterrätt förstås, nu trollade jag enkelt fram lite rester från min födelsedag. God Falsk toscakaka vilket är som är en kladdkaka med kokostopping. Och så glass till det förstås. Bra sätt att tillbringa en onsdag, mycket energi för kvällens 150 chinsövningar(ok ni läste övningar va? ;)). Vecka 2 av 16 av Lovisas chinsprogrammering.
2013-08-21 010

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *